Dr. Vaszilkó Mihály Tamás


Életrajz

Dr. Vaszilkó Mihály Tamás 2001-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán és még ebben az évben felvételt nyert az általános sebész központi gyakornoki képzésbe. 2002-ben 1 év szakgyakorlat után módosította szakképzését, az akkor újonnan induló arc-állcsont és szájsebészetre. A rezidentura alatt a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának graduális hallgatója, a Fogorvostudományból a második diplomáját végül 2009-ben kapta meg. 2004-től a Semmelweis Egyetem Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján klinikai orvos. Az Arc-. Állcsont-, Szájsebészeti szakvizsgát 2008-ban abszolválta kiválóan megfelelt eredménnyel, ebben az évben kinevezték egyetemi tanársegédnek. 2011-ben felvételt nyert a plasztikai- és égés sebészeti ráépített szakképzésbe, melyből 2015-ben vizsgázott kiválóan megfelelt eredménnyel. PhD fokozatát 100%-os minősítéssel szerezte meg 2015-ben. 2016-ban kapja meg adjunktusi fokozatát és kinevezik osztályvezető helyettesnek.

Külföldi szakmai útjai során 1 hónapot töltött a Kavalai Egyetemi Kórház sebészeti osztályán Görögországban, 4 hónapot a Freiburgi Albert Ludwigs Egyetem Maxillofaciális és Plasztikai Sebészeti Osztályán Németországban, számos alkalommal részt vesz Undt professzor mellett a Bécsi AKH Arc-állcsont és szájsebészeti osztályának működésében illetve 2 hónapot tölt a Párizsi Hopital Necker Enfant cranoifacialis osztályán Eric Arnaud mellett, veleszületett fejdeformitások plasztikai helyreállitó műtéteinél, illetve kozmetikai arcsebészeti beavatkozásainál.

Fontosabb Szakmai továbbképző tanfolyamok: „Computer Assisted CMF Surgery” Davos, Svájc, AO kurzus Budapest, „TMJ dysfunction course” Ferrara Olaszország, „TMD and the endoscopic therapy” cadaver kurzus Bécsben, „The orbit 2011” kurzus Ferrara Olaszország, „Facial plastic surgery” cadaver kurzus Szingapúrban.

Kongresszusi előadások szerepelnek a neve mellett magyar és angol nyelven 48 esetben. Tartott előadást a közép és dél amerikai illetve az ázsiai maxillofacialis társaság nemzetközi kongresszusán Cancunban és Kuala Lumpurban, meghívott előadóként szerepelt a magyar oszteologiai, a magyar rheumatologiai társaság, a Magyott, a Magyar Szenológiai Társaság kongresszusán, az Országos Osteoporosis Centrum Anyagcsere-csontbetegségek továbbképzésein. Az első Motesz interdiszciplináris fórumon előadó a másodikon előadó-moderátor. 2008-óta a Semmelweis egyetem rendszeres tantermi előadója magyar, angol és német nyelven.

Szakmai szervezetekben tagság: 2003-tól a Magyar Arc-Állcsont és Szájsebészeti Társaság tagja, 2005-től az European Cranio-Maxillo-Facial Surgeons (EACMFS) tagja, 2007-től a Magyar Onkológusok Társaságának tagja

Nyelvtudás: Angol nyelv és Német nyelv középfokú állami nyelvvizsga.

Publikáció: 6 idegen nyelvű, 11 magyar cikk, 5 könyvfejezet szerzője.